Taller de dansa: Presència a travès del cos i del moviment

 

Una aproximació al Contact Improvisació des de l’experiència del Zen

Professor: Isaac Forns 647 668 315 (WhatsApp) isaacfg@gmail.com

Dia: dissabte, 19 d’octubre de 2013

Hora: de 18 a 19.30 h

Lloc: Escola Ciutat Jardí: C/ Carmel Fenech, s/n Lleida

(zona Bombers, Presó, Arborètum)

Googlemapshttp://goo.gl/maps/Xbu0C

Danza

Tots tenim un cos. La vida en els humans pren forma de cos. Des de les funcions més bàsiques a les més subtils, tots ens hi hem de relacionar. Per tal de fer-ho comptem amb les seves estructures, els seus òrgans, les seves parts, les seves capes. Un tot que suma més que les seves parts i que està al servei de l’expansió de la consciència.

El cos és un planeta en si mateix. Té els seus contrastos, els seus moviments autònoms, les seves reaccions, la seva autoregulació. Els seus oceans i els seus cims, els boscos, els deserts i tots els elements interrelacionats. Tot el que veiem en el món també es pot experimentar dins del cos.

El cos és un castell màgic amb moltes portes. La majoria de les quals estan tancades, amb teranyines o amb tanta pols que ni tan sols ens podem imaginar que allí hi ha una porta. Totes resten a l’espera que el nostre interès les obri, passi per allí.

El moviment obra aquestes portes. De vegades no sabem què estem obrint o què és el que passa si les obrim, però l’ànima sap què fa, on va, què necessita, què li cal. I el moviment espontani és el que li pot donar eines a la consciència per a saber què és el que està passant en aquestes habitacions que hi ha darrera d’aquestes portes. I poc a poc, des de l’atenta observació un va vivint què passa dins. De que parlen els propis músculs, els propis ossos, la pròpia circulació, la pròpia respiració. Què diuen les articulacions, quins versos reciten les nostres vèrtebres.

Des d’aquesta mirada, aquest taller proposa experimentar maneres de reconnectar amb la naturalesa sagrada de el propi cos. Buscarem maneres de fluir, de percebre, d’escoltar, de respirar que ens duguin al intrínsec plaer de moure’s i de relacionar-nos amb els demés.

 

I des d’aquí, ballar! Isaac Forns Gabandé

Us animem a participar en aquesta activitat i recordar que està oberta a familiars i amics del grup de Zen.

Deixa un comentari